მოამზადეთ ელარჯი რძეზე ამ რეცეპტით

6801
მომზადების დრო: 60 წთ
სირთულე: საშუალო

ელარჯი – ქართული სამზარეულოს უნიკალური კერძია. ეს არის სქელი მასა დამზადებული სიმინდის ფქვილითა და ბევრი ყველით. ეს უკანასკნელი ან იმერული უნდა აარჩიოთ, ან სულგუნი. ელარჯის რამდენიმე ვარიანტი არსებობს: მთავარი განსხვავება რძისა და წყლის პროპორციებია.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
  • 1.5 ლიტრი რძე
  • 500 გრამი ყველი სულგუნი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1რძე ადუღებამდე მიიყვანეთ და ჩაუმატეთ თხლად დაჭრილი ყველი. მოაყარეთ მარილი. მოურიეთ და ფქვილი მთლიანად ჩაამატეთ. როგორც კი მასა გასქელდება, დააფარეთ თავსახური და ძალიან დაბალ ცეცხლზე 25-30 წუთი ამზადეთ.