პომიდვრისა და ტარხუნის კრემსუპი – გემრიელი და სასარგებლო წვნიანი

2926
მომზადების დრო: 50წთ
ცხობის დრო: 45 წთ
სირთულე: მარტივი

მიირთვით პომიდვრისა და ტარხუნის უგემრიელესი წვნიანი. მოიმზადეთ გემრიელი და ჯანსაღი კერძი სადილად

ინგრედიენტები:

  • 2 cups half and half
  • 12 ც. პომიდორი.
  • 4 ც. ხახვი.
  • 750 მლ. ბოსტეულის ბულიონი.
  • 1,5 ჩ.კ. შაქარი.
  • 3 ს.კ. ტარხუნა.

მომზადების წესი:

1გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. მოათავსეთ პომიდვრები სახცობ ტაფაზე და გააჩერეთ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთი, სანამ დარბილდება და დასკდება. პომიდვრებს მოაცალეთ კანი.

2გაფრცქვენით ხახვი და მოათავსეთ საცხობ ტაფაზე, გააჩერეთ ღუმელში დაახლოებით 25 წუთი. აურიეთ ხახვი, პომიდორი, ბოსტეული ნახარში და შაქარი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ.

3დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ტარხუნა და ისევ ადურეთ. წვნიანი ათქვიფეთ ბლენდერში, შემდეგ ისევ დააბრუნეთ ცეცხლზე 2-3 წუთით

გემრიელად მიირთვით!